Skip to main content
Tacokryddad majssoppa med quesadillas
Hemmakock

Tacokryddad majssoppa med quesadillas

15 minEnkelt
347,45 kr
4 portions55,02 kr per portion
Familjekassen v7

Majssoppa
200 gPotatis Fast
8 dlVatten
3 dlCreme Fraiche Naturell
1 stGul lök
2 stGrönsaksbuljong
4 mskTaco Kryddmix
600 gMajskorn
Till servering
1 stRöd Paprika
Quesedillas
300 gTortilla
100 gSkinka pålägg
15 gBasilika - fryst
250 gMozzarellaost
Instructions
1

Majssoppa: Låt majsen rinna av i ett durkslag eller en sil.

2

Skala och hacka den gula löken. Skala och tärna potatisen.

3

Hetta upp olivolja i botten på en kastrull.

4

Stek lök och potatis tillsammans med den avrunna majsen, salt, peppar och tacokrydda. Stek tills löken börjat mjukna och majsen börjat få lite färg.

5

Häll på vatten, buljong och crème fraiche. Koka upp och låt koka i ca 5 min.

6

Quesedillas: Fördela mozzarella och skinka på hälften av bröden. Strö över basilika, salt och peppar. Lägg på de andra bröden som lock.

7

Stek bröden i en torr stekpanna tills osten smält och brödet fått lite färg. Dela varje bröd i 4-8 tårtbitar.

8

Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer tacokrydda.

9

Skölj, kärna ur och skär paprikan i ringar.

Servera majssoppan med några paprikaringar i och tortillasnittar vid sidan om.