Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Majssoppa | ||
200 g | Potatis Fast | |
8 dl | Vatten | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Gul lök | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
4 msk | Taco Kryddmix | |
600 g | Majskorn | |
Till servering | ||
1 st | Röd Paprika | |
Quesedillas | ||
300 g | Tortilla | |
100 g | Skinka pålägg | |
15 g | Basilika - fryst | |
250 g | Mozzarellaost |
Majssoppa: Låt majsen rinna av i ett durkslag eller en sil.
Skala och hacka den gula löken. Skala och tärna potatisen.
Hetta upp olivolja i botten på en kastrull.
Stek lök och potatis tillsammans med den avrunna majsen, salt, peppar och tacokrydda. Stek tills löken börjat mjukna och majsen börjat få lite färg.
Häll på vatten, buljong och crème fraiche. Koka upp och låt koka i ca 5 min.
Quesedillas: Fördela mozzarella och skinka på hälften av bröden. Strö över basilika, salt och peppar. Lägg på de andra bröden som lock.
Stek bröden i en torr stekpanna tills osten smält och brödet fått lite färg. Dela varje bröd i 4-8 tårtbitar.
Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer tacokrydda.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i ringar.
Servera majssoppan med några paprikaringar i och tortillasnittar vid sidan om.
2 Mozzarella 125g Michelangelo