Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chokladcrème | ||
1,5 dl | Vispgrädde | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
2 st | Ägg | |
1 msk | Vispgrädde | |
150 g | Björnbär | |
50 g | Chokladkaka Vit | |
0,5 dl | Pistagenötter |
Hacka pistagenötterna och häll upp på ett fat.
Smält den vita chokladen tillsammans med grädde försiktigt i vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa björnbären i choklad och sedan i nöthacket. Ställ i kylen.
Hacka den mörka chokladen i små bitar.
Värm grädden och häll den heta grädden över chokladen och rör runt så att chokladen smälter.
Separera äggulorna från vitorna. Rör i äggulorna till en jämn smet och häll upp i glas.
Ställ kallt en halvtimme. Dekorera med björnbär och servera.
Näringsinnehåll: Energi (kcal) 381,4 Protein (g) 6,2 Fett (g) 24,2 Kolhydrater (g) 33,9
Bild:
Susanna Livijn Wexell