Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torskburgare | ||
400 g | Torskfilé Fryst | |
2 msk | Rapsolja | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
150 g | Citron, (1 st) | |
Pepparrotsdressing | ||
2 msk | Äkta Majonnäs | |
1 tsk | Pepparrot Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 st | Rödlök | |
600 g | Lantbröd | |
3 st | Vanliga Tomater | |
180 g | Romansallat |
Låt fisken tina och skär den i bitar. Mixa torsken i mixer eller matberedare tillsammans med ägg, rivet skal från en citron, salt och peppar. Forma till fyra burgare. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek burgarna i 2–3 minuter på varje sida.
Blanda ihop yoghurt, majonnäs och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna och löken, bryt salladsbladen i mindre blad.
Rosta brödskivorna i brödrost eller ugn.
Bygg burgarna och servera.
Bild:
Ulrika Ekblom
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria