Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 4 st | Hamburgerbröd | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 st | Rödlök | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Romansallat | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 1 st | Avokado | |
| Morotsstrips | ||
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 800 g | Morötter | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 cm | Färsk ingefära | |
| Quinoaburgare | ||
| 200 g | Veggie burger mix | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Sweet chilisås | ||
| 1 dl | Smetana | |
| 0,5 dl | Sweet Chili | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Morotsstrips: Skala morötterna och skär i stavar. Skala och riv ingefära. Blanda morötterna med ingefära på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 25 min.
Quinoaburgare: Tillred burgarna enligt anvisning på förpackningen. Forma 4 st burgare och stek dem i olja i ca 5 min på båda sidor på medelvärme.
Sweet chilisås: Blanda smetana med sweet chilisås.
Tillbehör: Skölj salladsblad och tomater. Skala rödlöken. Skiva tomater, avokado och lök.
Stek gärna bröden i lite olja eller smör i en varm stekpanna eller värm dem i ca 2-3 min i ugnen.
Montera burgarna med sweet chilisås i botten, salladsblad, burgare, tomatskivor, avokadoskivor och rödlöksskivor. Servera tillsammans med morotsstrips.
Näringsvärde: 767 kcal, 17 g protein, 34 g fett, 92 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer

127,50 kr /kg

30,00 kr /kg

111,80 kr /kg

121,94 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

13,95 kr /kg

319,00 kr /kg

1 Havreburgaremix Glutenfri EKO Ewalie
189,75 kr /kg

137,50 kr /l

63,00 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

72,50 kr

0,83 kr /st

29,17 kr /kg