Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatismos | ||
1 dl | Mellanmjölk | |
50 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
600 g | Potatis för Mos | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Korvish i tunnbröd | ||
375 g | Mjukt tunnbröd | |
500 g | Korvish | |
1 msk | Olivolja |
Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Korvish i tunnbröd: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek korven på medelvärme några min tills den är genomstekt.
Potatismos: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjölk och smör och vispa ihop till ett mos. Salta och peppra efter smak.
Tillbehör: Skölj och skär gurkan i stavar. Fördela potatismos, korv och gurkstavar i tunnbröden. Toppa med yoghurt och rulla ihop.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 787 kcal, 23 g protein, 42 g fett, 77 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria