Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Färsk laxfilé | |
2 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
300 g | Morötter | |
1 g | Saffran | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Fänkål Färsk | |
300 g | Potatis | |
3 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Gräslök - färsk | |
4 dl | Vatten | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vitt vin |
Laxgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka fänkålen. Spara fänkålsvipporna till garnering. Skala och tärna potatis. Skala morötterna och skär i slantar.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, fänkål, potatis och morötter utan att det tar färg. Tillsätt saffran och fräs ytterligare någon minut på låg värme.
Tillsätt vin och låt det puttra i ca 1 min.
Tillsätt buljong, vatten och grädde. Låt grytan koka upp och sjud sedan under lock på medelvärme i ca 15 min.
Skär laxen i kuber och strö över salt.
Skölj och finhacka gräslöken.
Tillsätt laxen i grytan och sjud ytterligare i 3-4 min tills laxen är klar. Smaka av med salt och peppar och strö över finhackad gräslök. Dekorera med fänkålsvippor och servera gärna med mjukt bröd.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria