Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Salt | |
1 l | Vatten | |
1 tsk | Timjan | |
250 g | Rotselleri | |
600 g | Potatis | |
1 st | Hönsbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
300 g | Isterband | |
0,5 st | Rödlök |
Skala lök, potatis och rotselleri, skär i cm-stora bitar.
Stek löken i en stor kastrull, i hälften av oljan tills den får färg. Tillsätt timjan och rotselleri och stek ytterligare några minuter.
Tillsätt vatten, potatis och buljongtärning, låt det koka ca 20 minuter eller tills potatisen och rotsellerin är mjuka.
Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
Mixa soppan helt slät i en mixer eller med mixerstav och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och smaka av med vinäger, salt och peppar. Låt koka upp igen före servering.
Skala och strimla rödlöken. Hacka persiljan.
Skär upp skinnet på isterbanden och skrapa ur innehållet. Stek det i resten av oljan i några minuter. Vänd ner löken och stek tills allt börjar få lite färg. Tillsätt persiljan och smaka ev av med lite salt och peppar.
Servera den varma soppan med nygräddat bröd och isterbandsfräs till.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko