Hoppa till huvudinnehåll
Ca phe trung - vietnamesiskt äggkaffe
Frida Åstrand Melin

Ca phe trung - vietnamesiskt äggkaffe

10 minEnkelt
127,40 kr
2 portioner32,34 kr per portion
Ca Phe Trung är en söt, vietnamesisk kaffedryck, där en röra baserad på äggula och kondenserad mjölk långsamt rörs ner i det nybryggda kaffet. Det sägs att idén uppkom under 1940-talet när det var svårt att få tag i färsk mjölk. Blandningen fick fungera som ersättare och den geniala kombinationen kom snart att bli en favorit hos den vietnamesiska befolkningen. Drycken gör sig kanske bäst som efterrätt – den är oväntat söt och väldigt mättande. En riktigt smakbomb, och must try, för kaffefantasten!

2 stÄgg
5 mskKondenserad mjölk
4 dlBrygg- och kokkaffe
Instruktioner
1

Brygg starkt kaffe.

2

Separera äggulan från vitan. Lägg gulorna i en skål och häll i den kondenserade mjölken. Vispa äggen och mjölken till en tjock blandning.

3

Häll det nybryggda kaffet i ett genomskinligt glas. Vänd långsamt ner äggblandningen i kaffet. Servera och njut!

Näringsvärde: 117 kcal, 6 g protein, 8 g fett, 5 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir