Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
2 dl | Vispgrädde | |
Fyllning | ||
2 st | Äpplen | |
5 dl | Björnbär | |
Müslismulor | ||
0,75 dl | Farinsocker | |
75 g | Smör | |
3 dl | Granola | |
Pajdeg | ||
1 msk | Strösocker | |
150 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Vatten | |
1 msk | Potatismjöl |
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta ihop till en deg med händerna eller med en elvisp (smöret ska vara rumstempererat). Täck bunken med plastfolie och låt degen vila i kylen i 20 minuter.
Lägg degen på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rundel. Fodra hela insidan av en pajform, cirka 23 cm i diameter, med degen. Skär av överhängande deg, nagga bottnen med en gaffel och låt formen stå i frysen i 10 minuter.
Smält under tiden smöret till müslismulorna och rör sedan i müsli och socker. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor.
Förgrädda pajskalet i 5–7 minuter. Fyll skalet med äpple och björnbär, spara ev. några björnbär till garnering. Fördela müslismulorna jämnt ovanpå och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Servera pajen kall eller ljummen tillsammans med en klick grädde eller vaniljsås.
Bild:
Karoline Jönsson
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens