Gå vidare till huvudinnehåll
Brynt kryddsmör
Mari Bergman

Brynt kryddsmör

15 minEnkelt
0,00 kr
4 portioner 0,00 kr per portion
Det här smöret får en härlig karamelliserad och nötaktig smak och passar utmärkt till både kött, kyckling och fisk. Prova även att grilla majskolvar och lägg på en klick av smöret. Underbart gott!

250 gSmör
2 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Bryn 200 gram av smöret i en stekpanna. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en skål och låt det stelna i kylen.

2

Tillsätt resterande 50 gram smör till de stelnade brynta smöret och vispa fluffigt med hjälp av en elvisp. Smaksätt med flingsalt.

3

Forma till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kylen i ca 1 tim.

4

Kryddsmöret kan även frysas in.

Bild:

Nurlan Emir