Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
4 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
370 g | Rödbetor Skivade | |
1 msk | Olivolja | |
Pytt i panna | ||
500 g | Palsternacka | |
300 g | Potatis Fast | |
280 g | Bacon Tärnat | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
225 g | Bondbönor | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pyttipanna: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Skär bort den grova nedre delen på sidfläsket men spara fettkappan.
Tärna fläsket i lika stora bitar som grönsakerna. (Det går också bra med tärnat bacon). Blanda samman allting på en plåt tillsammans med olja, salt och peppar. Rosta i ugn i ca 30 min tills rotfrukter och fläsk har fått fin färg. Tillsätt bondbönorna de sista 5 min.
Tillbehör: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek äggen som du vill ha dem. Lättstekta eller vändstekta. Salta och peppra efter smak.
Skölj och skär gurkan i stavar.
Servera pyttipannan med stekt ägg, gurkstavar och rödbetor.
Näringsvärde: 660 kcal. 27 g protein, 39 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt