Gå vidare till huvudinnehåll
Pyttipanna med sidfläsk stekt ägg och rödbetor
Mari Bergman

Pyttipanna med sidfläsk stekt ägg och rödbetor

50 minMedel
206,60 kr
4 portioner 32,88 kr per portion
Ett gott och skönt recept på pyttipanna med sidfläsk eller bacon som sköter sig själv i ugnen.

Tillbehör
0,5 stGurka
4 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
370 gRödbetor Skivade
1 mskOlivolja
Pytt i panna
500 gPalsternacka
300 gPotatis Fast
280 gBacon Tärnat
250 gVanliga morötter
1 krmSvartpeppar Malen
225 gBondbönor
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 stGul lök
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pyttipanna: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Skär bort den grova nedre delen på sidfläsket men spara fettkappan.

3

Tärna fläsket i lika stora bitar som grönsakerna. (Det går också bra med tärnat bacon). Blanda samman allting på en plåt tillsammans med olja, salt och peppar. Rosta i ugn i ca 30 min tills rotfrukter och fläsk har fått fin färg. Tillsätt bondbönorna de sista 5 min.

4

Tillbehör: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek äggen som du vill ha dem. Lättstekta eller vändstekta. Salta och peppra efter smak.

5

Skölj och skär gurkan i stavar.

Servera pyttipannan med stekt ägg, gurkstavar och rödbetor.

Näringsvärde: 660 kcal. 27 g protein, 39 g fett, 45 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist