Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Amandine | |
1 dl | Pepparrot Färsk | |
0,25 st | Aluminiumfolie | |
Fisk | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
600 g | Koljafile | |
1 msk | Smör | |
200 g | Vanliga morötter | |
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
100 g | Färskost Örter | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 krm | Vitpeppar Malen |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Fisk: Ta bort ev skinn och ben från koljafiléerna. Skär fisken i portionsstora bitar och krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Skala och skiva morötterna tunt.
Fräs lök och morot i smör i en stor stekpanna några minuter utan att det tar färg. Häll på vinet och koka upp.
Lägg i fisken och sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Lyft upp fisken med hålslev och håll den varm på ett fat under folie.
Tillsätt färskosten i pannan och rör tills den smält. Blanda i finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka fisken i såsen och värm försiktigt. Eller slå såsen över fisken på fatet.
Tillbehör: Skala och riv pepparroten och sila av potatisen.
Servera din kolja med kokt potatis och lite riven pepparrot på toppen.
Näringsvärde: 455 KCAL 39 G PROTEIN 14 G FETT 40 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria