Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Krispig tofu | ||
0,75 dl | Majsstärkelse | |
250 g | Tofu | |
2 msk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
0,5 tsk | Salt | |
Nudelwok | ||
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Pak choi | |
1 st | Broccoli Färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Bönpasta | |
0,75 st | Thaibasilika | |
Sås | ||
2 msk | Rapsolja | |
1 st | Apelsin | |
4 msk | Japansk soja | |
1 st | Lime |
Nudelwok: Koka bönpastan enligt anvisning på förpackningen. Sila sedan av dem och spola kalla.
Skölj grönsakerna. Skär pak choy i mindre blad, tärna paprikan och dela broccolin i mindre buketter. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar och thaibasilika. Lägg alltsammans på ett fat och ställ åt sidan.
Sås: Blanda samman soja, olja saft och skal från limefrukten samt apelsinsaft i en skål.
Krispig tofu: Tärna tofun. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt på en tallrik och vänd runt tofutärningarna ordentligt.Hetta upp en stekpanna med oljan och stek tofun på hög värme så att den blir ordentligt gyllenbrun och krispig. Häll sedan över dem på hushållspapper.
Nudelwok: Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna på hög värme så att de får färg och krisp men behåller sin spänst. Tillsätt nudlarna och såsen och woka ihop snabbt så att allt blir varmt.
Lägg upp på ett fat eller direkt i djupa tallrikar och toppa med den krispiga tofun och några extra basilikablad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 512 kcal, 11 g protein, 19 g fett, 71 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1