Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Rotselleri | |
1 dl | Honung Flytande | |
300 g | Delikatesspotatis | |
0,5 dl | Rapsolja | |
0,2 g | Lagerblad | |
500 g | Vitkål | |
150 g | Morötter | |
120 g | Palsternacka | |
2 st | Gul lök | |
500 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
1 l | Vatten | |
200 g | Persiljerot | |
0,5 l | Matlagningsvin Vitt | |
65 g | Pepparrot Färsk | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
0,3 g | Vitpeppar Hel | |
0,3 g | Kryddpeppar Hel |
Ta bort ytterbladen på vitkålen och skär bort stjälken. Grovhacka vitkål och lök. Skala och ansa rotfrukterna (utom pepparroten). Skär dem i 2 x 2 cm stora tärningar. Hetta upp rapsoljan i en stor kastrull på spisen. Fräs rotselleri, morötter, persiljerötter och palsternacka, vit och kryddpeppar samt lagerblad i ca 2 minuter. Lägg i fläsket och fyll på med vatten, vin och honung och låt skjuda i ca 1 timme. Skumma av grytan då och då. Låt lök och potatis koka med den sista halvtimmen. Skala och riv pepparroten. Grovhacka persiljan. Lyft upp fläsket ur kastullen och tärna köttet. Servera soppan i djupa tallrikar. Lägg lite fläsktärningar i botten på varje tallrik, häll på soppan och strö till sist över pepparrot och persilja.
: Om du vill ha en lite rundare smak på pepparroten kan du blanda ner den i lite creme fraiche, som sedan klickas ner i soppan.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel