Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk aioli
Mari Bergman

Vegansk aioli

10 minEnkelt
Hemgjord aioli helt utan ägg. Här har vi använt oss av kikärtsspad istället och den blir minst lika krämig och god.

0,5 krmStrösocker
2 dlRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 krmSvartpeppar
1 tskDijonsenap
2 mskKikärtor
1 tskVitvinsvinäger
1 krmSalt
Instruktioner
1

Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap och vitvinsvinäger i en hög bunke.

2

Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.

3

Riv i vitlök och smaka av med socker, salt och peppar och blanda om försiktigt.

Bild:

Nurlan Emir

45,45 kr
8 portioner • 0,22 kr per portion
Dan Sukker Strösocker

1 Strösocker

Basvaror
1 kg
21,95 kr

21,95 kr /kg


Zeta Rapsolja

1 Rapsolja

Basvaror
900 ml
32,50 kr

36,11 kr /l


Vitlök Klass1 Spanien

1 Vitlök Klass1

2 för 20 kr
Basvaror
Spanien, 55 g
10,95 kr

199,09 kr /kg


Santa Maria Svartpeppar Hel

1 Svartpeppar Hel

Basvaror
70 g
33,95 kr

485,00 kr /kg


Grey Poupon Dijonsenap
33,50 kr

155,81 kr /kg


Garant Kikärtor
11,95 kr

51,96 kr /kg


Zeta Vitvinsvinäger 250ml
34,50 kr

138,00 kr /l


Falksalt Hushållssalt Med Jod Falksalt
19,95 kr

33,25 kr /kg