Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pastagratäng | ||
300 g | Strozzapreti | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Sojafärs | |
0,5 msk | Basilika - torkad | |
0,5 msk | Torkad oregano | |
1 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Rödlök | |
0,5 st | Zucchini | |
Äggstanning | ||
1 st | Grönsaksbuljong | |
250 g | Ricottaost | |
2 dl | Mellanmjölk | |
4 st | Ägg | |
Sallad | ||
0,5 msk | Olivolja | |
2 st | Kvisttomater | |
1 krm | Salt | |
290 g | Marinerad Kronärtskocka | |
0,5 st | Citron | |
1 st | Romansallat |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, zucchini och sojafärs på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano och salt och peppar efter smak.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med grönsaks- och färsfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, ricottaost och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna tomaterna. Sila av oljan från kronärtskockorna och tillsätt dem till salladen. Ringla över olja och pressa över citronsaft. Krydda med en nypa salt.
Servera pastagratängen med sallad.
Näringsvärde: 725 kcal, 40 g protein, 30 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt