Gå vidare till huvudinnehåll
Mungbönsnudlar med lövbiff & ingefärsvinägrett

Mungbönsnudlar med lövbiff & ingefärsvinägrett

30 minEnkelt
307,70 kr
4 portioner 43,87 kr per portion
Det är så enkelt att få en asiatisk touch på maten! Lite soja, ingefära och sesamolja är allt du behöver. Edamamebönor kallas ibland gröna sojabönor och hittas i frysdisken.

Ingefärsvinägrett
1 tskJapansk soja
2 mskOlivolja, Extra Virgin
1 tskHonung Flytande
2 mskSesamolja
2 tskFärsk ingefära
2 mskRisvinäger
Nudlar
200 gEdamamebönor
1 mskRapsolja
200 gGlasnudlar
500 gLövbiff
2 mskSesamfrö
Instruktioner
1

Tillagning Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten, utom oljorna, som sedan tillsätts sakta i en stråle under vispning tills vinägretten tjocknar.

Värm nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen och låt dem rinna av. Stek lövbiffarna snabbt i en stekpanna och strimla dem. Lägg nudlarna i en bunke tillsammans med köttet och två deciliter bönor och häll vinägretten över. Blanda väl.

Lägg upp på tallrikar och garnera med sesamfrön.

Bild:

Ulrika Ekblom