Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt | |
50 g | Majsmjöl | |
500 g | Potatis Mjölig | |
100 g | Potatismjöl |
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa eller mosa potatisen och låt den svalna något.
Blanda potatisen med majsmjöl, potatismjöl och salt till en deg. Låt degen vila i 15 minuter.
Rulla till längder och skiva i 1/2 cm tjocka skivor. Eller ta teskedsstora bitar av degen och forma till runda bollar eller avlånga bitar.
Tryck till varje bit lätt med en gaffel och koka i saltat vatten. När gnocchin flyter upp till ytan är den klar.
Servera gärna som en förrätt med smörstekt salvia och smält smör.
Bild:
Christina Sundien
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens