Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
1 l | Jordgubbar Färska | |
0,25 st | Mynta - färsk | |
Kladdkakebotten | ||
2 dl | Strösocker | |
100 g | Mörk Blockchoklad | |
2 st | Ägg | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
2 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
Flädermousse | ||
3 msk | Fläderdryck | |
3 st | Gelatinblad | |
150 g | Citron, (1 st) | |
100 g | Chokladkaka Vit | |
3 st | Ägg | |
0,5 dl | Florsocker | |
4 dl | Vispgrädde |
Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen. Smält smöret, lägg i chokladen och rör tills den smält. Blanda ner detta i smeten och vänd ner vetemjölet. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem med en slickepott.
Smörj och bröa en springform med 17–20 cm i diameter beroende på hur hög tårta du vill ha. Grädda bottnen i ca 20 minuter, ta ut och låt kallna helt.
Flädermousse Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro på låg effekt.
Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften, ca 1 msk behövs. Blanda detta med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de smält. Ställ åt sidan.
Vispa grädden.Separera äggulorna från vitan på de 3 äggen. Vispa ihop äggulor och florsocker i en annan skål och vänd ner detta i grädden. Vänd till sist ner chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden.
Häll moussen i formen med kladdkakan och ställ i frysen. Ta fram minst 30 minuter innan servering.
Garnering Skölj jordgubbarna och lägg dem i en stor hög mitt på tårtan. Dekorera med färsk mynta.
Bild:
Malou Holm
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant