Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
2 msk | Rödvinsvinäger | |
25 g | Parmesanost | |
0,5 dl | Olivolja | |
30 g | Sardeller | |
0,5 dl | Rapsolja | |
2 msk | Standardmjölk | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Romansallat | |
100 g | Lantbröd | |
2 krm | Salt | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
140 g | Bacon Skivat |
Börja med dressingen och krutongerna. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i bitar och rosta i ugnen 5-10 minuter tills krutongerna blivit knapriga och fått lite färg.
Dressingen: Blanda ihop äggula, vitlök, vinäger, mjölk och finhackade sardeller. Tillsätt oljan lite i taget och vispa samtidigt. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Skölj salladen och skär i mindre bitar. Montera ihop salladen med kyckling, bacon och ringla över dressingen.
Rekvisita: Jean Dubost Laguiole, Pip Studio Näringsvärde: Energi (kcal) 517,6, Protein (g) 28,3, Fett (g) 38,9, Kolhydrater (g) 14,0
Bild:
Linnea Swärd
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel