Gå vidare till huvudinnehåll
Caesarsallad med kyckling och bacon
Mia Troberg

Caesarsallad med kyckling och bacon

30 minEnkelt
359,65 kr
4 portioner 25,61 kr per portion
En klassisk caesarsallad med god smakrik dressing. Tips, byt ut bacon och kyckling mot halloumi för en vegetarisk ceasarsallad.

Dressing
2 mskRödvinsvinäger
25 gParmesanost
0,5 dlOlivolja
30 gSardeller
0,5 dlRapsolja
2 mskStandardmjölk
1 krmSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSvartpeppar Malen
1 stRomansallat
100 gLantbröd
2 krmSalt
300 gFärsk kycklingfilé
140 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Börja med dressingen och krutongerna. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i bitar och rosta i ugnen 5-10 minuter tills krutongerna blivit knapriga och fått lite färg.

2

Dressingen: Blanda ihop äggula, vitlök, vinäger, mjölk och finhackade sardeller. Tillsätt oljan lite i taget och vispa samtidigt. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.

3

Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Skölj salladen och skär i mindre bitar. Montera ihop salladen med kyckling, bacon och ringla över dressingen.

Rekvisita: Jean Dubost Laguiole, Pip Studio Näringsvärde: Energi (kcal) 517,6, Protein (g) 28,3, Fett (g) 38,9, Kolhydrater (g) 14,0

Bild:

Linnea Swärd