Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
50 g | Rädisor | |
0,5 st | Gurka | |
70 g | Romansallat | |
Bbq-sås | ||
1 st | Röd Paprika | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Salt | |
125 g | Körsbärstomater | |
3 msk | BBQ-sås Original | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tzayspett | ||
500 g | Tzaybitar | |
1 msk | Olivolja | |
Potatis | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Bbq-sås: Dela paprikan i 4 bitar. Lägg på en plåt med tomater och hela vitlöksklyftor. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 min.
Sallad: Skölj och skär sallad, gurka och rädisor i bitar och lägg i en skål.
Bbq-sås: Ta ut de rostade grönsakerna. Ta bort skalet från vitlöken och lägg grönsaker och vitlök i en bunke. Tillsätt bbq-sås, chiliflakes och vinäger och mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
Tzayspett: Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten i ca 2-3 min på varje sida.
Servera tzayspetten med rostad potatis, bbq-sås och sallad.
Näringsvärde: 569 kcal, 25 g protein, 27 g fett, 54 g kolhydrater.
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Happy Soy Skewers Fryst Tzay