Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Schalottenlök | |
0,25 st | Krispsallat | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 st | Hummer | |
0,5 st | Lime | |
0,75 st | Dill - färsk | |
0,75 dl | Majonnäs | |
1 krm | Cayennepeppar |
Klyv humrarna på längden och plocka ut köttet ur stjärten och magen och hacka det i mindre bitar. Knäck klorna och ta ut dem hela.
Finhacka löken och rör ihop med de övriga ingredienserna till såsen, pressa i saften från limen och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att röra ner de hackade hummerbitarna.
Placera salladsbladen i 4 cocktailglas och fördela röran i glasen. Toppa med en hummerklo och dillvippa.
Utöver att servera denna rätt som förrätt fungerar den även mycket bra som tillbehör till en Surf & Turf-rätt. Hummer kan bytas ut mot krabba eller andra skaldjur.
Recept av Arne Mattisson.
Bild:
Arne Mattisson
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria