Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnsstekt potatis | ||
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
900 g | Potatis Fast | |
Sallad | ||
0,5 msk | Olivolja | |
120 g | Svarta oliver | |
0,5 st | Plocksallat | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 msk | Vinäger | |
250 g | Körsbärstomater | |
Knaprig kyckling | ||
2 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 tsk | Salt | |
900 g | Kycklinglår | |
1 msk | Citron | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
150 g | Fetaost | |
150 g | Haricot Verts | |
1 st | Rosmarin - färsk | |
200 g | Vanliga Tomater |
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och klyfta potatisen. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta efter smak.
Knaprig kyckling: Krydda kycklingen med salt, peppar och hackad rosmarin. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs kycklingen på hög värme 1 min på varje sida så att den får en riktigt knaprig yta.
Lägg över kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Skala och halvera vitlöksklyftorna och lägg runtom. Skär citron och pressa saften över kycklingen. Sätt in kycklingen och potatisen i ugnen ca 30-35 min. (Har du inte varmluftsugn så byt plats på kyckling och potatis efter halva tiden)
Skölj ur stekpannan och fräs haricots vertsen i lite olja. Hacka tomaterna och blanda ner dem. Fräs ytterligare 1 min och stäng sedan av värmen.
Sallad: Skölj grönsakerna och strimla salladen. Halvera tomaterna och skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med oliver och ringla över lite olja och vinäger.
Ta ut kycklingen när 10 min återstår och lägg över tomat och haricots vertsen. Smula över fetaosten och sätt in i ugnen igen ca 10 min.
Skär resten av citronen i klyftor. Servera den knapriga kycklingen med extra Rosmarinkvistar, klyftpotatis, sallad och citronklyftor.
Näringsvärde: 658 KCAL 36g Protein 39g Fett 38g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana