Gå vidare till huvudinnehåll
Kokosgryta med fläskytterfilé
Mari Bergman

Kokosgryta med fläskytterfilé

30 minEnkelt
331,05 kr
4 portioner41,70 kr per portion
Vad sägs om en värmande kokos- och fläskytterfilégryta med smak av ingefära, vitlök och chili? Grytan serveras med ris och en fräsch coleslaw. Tips spenaten går självklart bra att servera i en skål vid sidan om.

Kokosgryta
1 stGul lök
400 mlKokosmjölk
2 klyftaVitlök Vanlig
70 gFärsk bladspenat
2 krmChiliflakes
600 gFläskytterfile Färsk
4 mskIngefära Hackad
1,5 mskFisksås - Asiatisk
1 mskOlivolja
1 mskJapansk soja
Coleslaw
1 krmSalt Fint
250 gMorötter
1 mskIngefära Hackad
250 gVitkål
0,5 mskVit balsamvinäger
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
240 gRis
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kokosgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva fläskytterfilén tunt.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme. Stek gärna lite av köttet i taget så undviker du att köttet kokar i sin vätska i stekpannan. Tillsätt sedan lök, vitlök och ingefära och fräs ihop hastigt. Tillsätt kokosmjölk, soja, fisksås och chiliflakes och låt puttra på svag värme i ca 5 min.

4

Coleslaw: Skala och riv morötterna och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman i en skål och tillsätt tinad ingefära, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda om ordentligt.

5

Tillsätt sköljd spenat till kokosgrytan. Blanda om och servera tillsammans med ris och coleslaw.

Näringsvärde: 730 kcal. 40 g protein, 35 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell