Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kaffegrädde | ||
2 dl | Vispgrädde | |
1,5 msk | Starkt kaffe | |
0,5 tsk | Strösocker | |
Mandelmassefyllning | ||
75 g | Mandelmassa | |
1,5 msk | Amarettolikör | |
1 msk | Mjölk | |
Topping | ||
1 tsk | Kakao | |
1 tsk | Florsocker |
Koka kaffe och häll upp den mängd du ska använda i en kopp, låt svalna.
Skär av ett litet lock på varje semmelbulle. Gröp ur lite av inkråmet, spara en del till mandelmassefyllningen.
Vispa grädden luftig och fast, vispa sedan ned det svalnade kaffet samt strösockret.
Riv mandelmassan grovt, mosa ihop med likören, mjölken och lite av inkråmet från semmelbullarna.
Fördela mandelmassefyllningen i semlorna, spritsa ut grädden och lägg på locket.
Blanda ihop kakao och florsocker lite grann, pudra över locken med hjälp av en sil.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant