Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fläskfilé | ||
2 krm | Salt | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Smör | |
Potatis | ||
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Smör | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Ströbröd | |
800 g | Potatis Fast | |
Kräm | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
100 g | Färskost Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Flingsalt | |
100 g | Romansallat | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Gurka | |
2 msk | Citron |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda med olivoljan.
Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt. Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ta hjälp av en träslev eller kanten på en skärbräda. Ställ potatisen i en ugnssäker form med skivorna uppåt. Pensla med hälften av smörblandningen och sätt in i ugnen ca 40 min. Ta ut potatisen efter halva tiden och pensla med resten av smöret och strö över salt, peppar och ströbröd.
Fläskfilé: Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
Kräm: Blanda färskosten med crème fraiche och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över köttet. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt. ( Sätt ner potatisen längst ner i ugnen under tiden)
Sallad: Skölj och skär sallad och gurka i mindre bitar. Skala och riv morötterna. Lägg upp i en skål och pressa över citronsaft. Ringla över lite olja och strö över salt och peppar.
Näringsvärde: Kcal: 754 Fett: 35 g Protein: 47 g Kolhydrater: 60 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt