Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
35 g | Salladsmix | |
2 st | Passionsfrukt | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
500 g | Laxfilé | |
1 tsk | Sesamfrö Skalat | |
1 st | Mango Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Aioli | ||
1 tsk | Dijonsenap | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Rapsolja | |
Riswok | ||
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
1 st | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Vanliga morötter | |
62 g | Salladslök | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
250 g | Rödkål Färsk | |
2 dl | Fullkornsris | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Riswok: Koka riset enligt anvisningen på paketet. (Koka gärna riset en dag i förväg).
Skölj grönsakerna. Finhacka rödkål och strimla salladslök och sockerärtor. Tärna paprika och skala och tärna morötterna.
Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs vitlök och ingefära med alla grönsaker och det kokta riset. Låt steka några minuter. Salta och peppra efter smak. Håll varmt.
Aioli: Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.
Tillbehör: Dela varje laxfilé i 2 skivor. Strö på salt och peppar efter smak. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken 1 min på båda sidor.
Lägg upp riswoken på tallrikar och lägg på en bit lax. Skala och skiva mango och lägg på tallriken. Strö över sesamfrön och toppa med färsk koriander. Servera med sallad och aioli. Dekorera med passionsfruktshalvor.
Näringsvärde: 798 kcal, 33 g protein, 48 g fett, 54 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko