Gå vidare till huvudinnehåll
Ulrika Davidssons fruktiga riswok med halstrad lax
Ulrika Davidsson

Ulrika Davidssons fruktiga riswok med halstrad lax

30 minEnkelt
701,80 kr
4 portioner 86,41 kr per portion
Gästkocken Ulrika Davidsson bjuder på en supergod och fräsch rätt i vår matkasse.

Tillbehör
35 gSalladsmix
2 stPassionsfrukt
1 krmSalt
0,5 stKoriander - färsk
500 gLaxfilé
1 tskSesamfrö Skalat
1 stMango Färsk
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Aioli
1 tskDijonsenap
1 tskVitvinsvinäger
2 klyftaVitlök Vanlig
2 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1,5 dlRapsolja
Riswok
1 mskOlivolja
2 mskFärsk ingefära
1 krmSalt
1 stRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
200 gVanliga morötter
62 gSalladslök
150 gSockerärta Färsk
250 gRödkål Färsk
2 dlFullkornsris
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Riswok: Koka riset enligt anvisningen på paketet. (Koka gärna riset en dag i förväg).

2

Skölj grönsakerna. Finhacka rödkål och strimla salladslök och sockerärtor. Tärna paprika och skala och tärna morötterna.

3

Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs vitlök och ingefära med alla grönsaker och det kokta riset. Låt steka några minuter. Salta och peppra efter smak. Håll varmt.

4

Aioli: Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.

5

Tillbehör: Dela varje laxfilé i 2 skivor. Strö på salt och peppar efter smak. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken 1 min på båda sidor.

6

Lägg upp riswoken på tallrikar och lägg på en bit lax. Skala och skiva mango och lägg på tallriken. Strö över sesamfrön och toppa med färsk koriander. Servera med sallad och aioli. Dekorera med passionsfruktshalvor.

Näringsvärde: 798 kcal, 33 g protein, 48 g fett, 54 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell