Gå vidare till huvudinnehåll
Kanelbullar Extra Saftiga
Mari Bergman

Kanelbullar Extra Saftiga

2 tEnkelt
89,80 kr
1 portion 18,56 kr per portion
Följ konditorns hemligheter för extra saftiga och goda bullar: -Mortla hela kardemummakärnor -Använd alltid rumstempererat smör -Pensla de gräddade bullarna med sockerlag Receptet garanterar saftiga bullar, prova själv! Receptet ger ca 35 st bullar.

Fyllning
150 gSmör
5 tskKanel
2 dlStrösocker
Sockerlag
1 dlStrösocker
1 dlVatten
Deg
5 dlStandardmjölk
2 dlStrösocker
0,5 tskKardemummakärnor
50 gJäst Söta Degar Färsk
1 tskSalt
1 kgVetemjöl
250 gSmör
Pensling
1 dlPärlsocker
1 stÄgg
Instruktioner
1

Vetedeg: Värm mjölken till rumstemperatur. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen lösts upp helt i mjölken.

2

Mortla kardemummakärnorna. Blanda ner kardemumma, rumstempererat smör delat i bitar, strösocker och hälften av mjölet. Arbeta ihop ingredienserna till en kladdig deg. Tillsätt saltet och addera mer mjöl efter behov.

3

Knåda degen i ungefär 10 min med maskin. Lägg på lite tid om du knådar degen för hand.

4

Låt degen jäsa i drygt 1 tim. Den ska bli dubbelt så stor.

5

Fyllning: Blanda eller mixa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.

6

Vetedeg: Dela degen i två lika delar när den jäst klart. Ta den ena delen och kavla ut till en stor rektangel, ca mått 30x40 cm.

7

Bre ut fyllningen i ett jämnt lager. Vik degen på mitten och skär den i strimlor, drygt en centimeter breda.

8

Ta en remsa och tvinna den. Ta tag i den tvinnade remsan och vira den runt dina fingrar. Lämna en liten ände och dra den rakt över knuten. Vik in den på undersidan av bullen och fäst där.

9

Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i ugnen på 200 grader i ca 10 min eller tills de fått fin färg.

10

Sockerlag: Koka upp vatten och socker. Rör om tills sockret lösts upp och vätskan tjocknat lite.

11

Vetedeg: Pensla bullarna med sockerlagen direkt när de kommer ut ur ugnen.

Bild:

Nurlan Emir