Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
12 st | Fläderblomsklasar | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
2 msk | Florsocker | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
2 st | Ägg | |
50 g | Smör |
Häll ner mjölken i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och vispa ihop till en slät smet. Smält hälften av smöret (25g) och spara resten till stekningen. Vispa ner florsocker, smält smör och salt. Ställ åt sidan.
Skölj fläderblomsklasarna noga så att eventuella småkryp försvinner. Låt hastigt rinna av på hushållspapper.
Ta fram en sax och hetta upp en plättlagg eller stekpanna med smör.
Doppa blomklasarna ordentligt i plättsmeten och lägg dem i stekpannan. Klipp av stänglarna och grädda tills plättarna är gyllenbruna på ena sidan, vänd och stek dem färdiga på andra sidan.
Pudra florsocker över och servera med till exempel vaniljglass.
Bild:
Magnus Carlsson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla