Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Couscous | ||
1 msk | Citron | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 st | Apelsin | |
1 msk | Olivolja | |
100 g | Solroskärnor Rostade | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Couscous | |
0,5 st | Purjolök | |
Lax | ||
50 g | Riven Västerbottensost | |
2 dl | Creme Fraiche Saffran & Tomat | |
0,5 tsk | Salt | |
500 g | Laxfilé | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 175 grader.
Lax: Skär laxbiten i portionsbitar om laxen är färsk, du behöver inte ta bort skinnet om du inte vill. Lägg dem tätt ihop i en ugnsfast form. Salta och peppra ordentligt och bred över creme fraichen. Riv osten grovt om den inte redan är riven, och strö sedan över den och sätt in i ugnen ca 25 min.
Couscous: Tillred couscousen med grönsaksbuljong enligt anvisning på paketet. Skala morötterna och skär dem i tunna sneda bitar på längden. Strimla och skölj purjolöken.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs purjo och morötter på medelvärme under omrörning tills de mjuknar en aning. Salta och peppra efter smak.
Skölj citron och riv skalet. Finhacka basilikan.
Tillsätt olivolja till couscousen och blanda om ordentligt. Blanda couscousen med citronskal, basilika, de frästa grönsakerna och solroskärnor. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär bort allt skal från apelsinen. Håll apelsinen i handen och skär ut fina apelsinfiléer med en kniv. Servera den ugnsbakade laxen med grönsakscouscous och toppa med apelsinfiléer.
Näringsvärde: 874 KCAL 45 G PROTEIN 51 G FETT 52 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Crème Fraiche Gourmet Saffran & Tomat 27% Arla