Gå vidare till huvudinnehåll
Vallmoscones med Citron och Blåbär
Hemmakock

Vallmoscones med Citron och Blåbär

15 minEnkelt
349,15 kr
6 portioner 18,58 kr per portion
Tidning #1 2012 - Camilla Sundberg

1 stCitron
4 tskVallmofrön
2 krmVaniljpulver
1 mskHonung
1 tskKardemumma Mald
2,5 dlDinkelmjöl Fullkorn
400 mlKokosmjölk
1,5 tskBakpulver
1 dlBlåbär Fryst
2 stBanan
2 mskKokosolja
1 dlRiven kokos
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

Rör ihop alla torra ingredienser.

Mixa bananer, honung, kokosolja och kokosmjölk tills du har en slät massa.

Blanda torra ingredienser med kokosmjölksblandningen. I med den rivna citronen.

Fyll 6 formar med smeten, gärna stadiga pappformar eller dubbla pappersformar.

Tryck ner ett par blåbär i varje form. Se till att de täcks av smet.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Nygräddade scones äts med fördel med sked direkt ur formen.

Kalla delas på mitten och serveras med jordnötssmör, skivad banan och kokos. Extra festligt blir det med Renée Voltaires Hazelnut & chocolate spread.