Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Kummin | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
450 g | Fläskfärs | |
0,5 tsk | Chilipulver | |
1 dl | Ströbröd | |
1 st | Ägg | |
400 g | Krossade Tomater | |
2 msk | Solrosolja |
Finhacka löken och lägg löken, färsen, vitlöken(hackad), halva chilipulvret, kumminen, ströbrödet, ägget och saltet, i en bunke och rör om till en färssmet. Av färsen görs köttbullar, som sedan friteras i het solrosolja i en stekpanna med lite högre kant. Medan köttbullarna friteras, så koka ihop polpa (finkrossade tomaten) med resterande chilipulver och lite salt. Lägg i de friterade köttbullarna i tomatsåsen och låt dem ta smak av tomatsåsen några minuter. Servera de kryddstarka köttbullarna med färsk och finhackad koriander på toppen.