Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Lagerblad | |
0,5 tsk | Salt | |
3 msk | Oxfond | |
1 st | Vanliga morötter | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Timjan - torkad | |
2 dl | Vatten | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
140 g | Bacon Skivat | |
3 dl | Rött matlagningsvin | |
2 msk | Tomatpuré | |
800 g | Högrev | |
500 g | Steklök | |
200 g | Färska champinjoner |
Skiva köttet i bitar. Bryn sedan köttet i en het stekpanna med smör, krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i en stekpanna tillsammans med tomatpurén och lägg över allt i en gryta. Pudra över mjölet så att det fördelar sig jämnt. Tomatpurén och mjölet skall bli lite brynt.
Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad. Koka upp allt i pannan under omrörning.
Slå över allt i grytan på köttet och tillsätt buljong så att det täcker. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme. Förbered garnityret under tiden köttet kokar klart.
Skala smålökarna. Det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten. Låt dem torka.
Skär baconet i strimlor och stek de i pannan, när baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna.
Koka upp grytan igen en stund innan den skall serveras. Om grytan verkar för tunn kan man reda den med lite mjöl som blandats ihop med rumsvarmt smör, som klickas ner i grytan. Är den för tjock späder man med buljong.
Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Matlagningsvin Rött 250ml Garant