Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Lime | |
800 g | Sötpotatis | |
50 g | Färsk ingefära | |
200 g | Röda Linser Torkade | |
8 dl | Vatten | |
250 ml | Kokosmjölk | |
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök |
Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs sötpotatis, lök, vitlök, ingefära och chiliflakes i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och röda linser. Koka upp, sänk värmen och låt soppan puttra under lock i ca 15 minuter.
Mixa soppan slät och tillsätt rivet limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria