Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Japansk soja | |
6 dl | Vatten | |
4 st | Ägg | |
2 msk | Majonnäs | |
1 msk | Japansk soja, japansk yuzusoja | |
1 tsk | Mirin | |
0,5 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
Topping | ||
10 g | Rostad Lök | |
20 g | Salladslök |
Blanda vatten och soja i en skål eller burk med lock.
Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcks. Koka äggen i ca 10 minuter. Häll av vattnet och spola äggen i kallt vatten. Skala äggen och lägg dem i sojavattnet och förslut med lock eller plastfolie. Låt äggen marinera i kylskåp i 24 timmar.
Ta upp äggen och torka av dem lite lätt med hushållspapper. Halvera äggen och gröp ur gulorna försiktigt.
Mixa äggulorna tillsammans med majonnäs, japansk yuzusoja, mirin, riven ingefära och chiliflakes. Smaka ev. av med salt. Fyll en spritspåse med krämen.
Servering: Lägg ägghalvorna på ett fat. Spritsa äggkrämen i halvorna och toppa med rostad lök och strimlad salladslök.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria