Gå vidare till huvudinnehåll
Lövbiff med pommes och kryddsmör
Mari Bergman

Lövbiff med pommes och kryddsmör

45 minEnkelt
301,60 kr
4 portioner55,70 kr per portion
En riktig klassiker med lövbiff, hemgjorda pommes och smakrikt kryddsmör som lyxar till i vardagen.

Smör
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
1 krmFlingsalt
100 gSmör
Lövbiff
500 gLövbiff
1 krmSalt Fint
1 mskSmör
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
1 stKvisttomater
70 gFärsk bladspenat
150 gSockerärta Färsk
Pommes
3 mskOlivolja
3 stBakpotatis
1 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Pommes: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tvätta potatisen ordentligt och skär dem sedan i pommesfrittesstora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olivolja och flingsalt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna så att oljan och saltet verkligen täcker all potatis. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Smör: Skär smöret i mindre kuber och lägg i en bunke. Skala och pressa i vitlök. Skölj och finhacka persiljan och tillsätt till smöret. Krydda med en nypa flingsalt och peppar. Vispa smöret luftigt med en elvisp. Smaka av och tillsätt ev mer salt och peppar. Lägg upp i en skål och låt smöret stå framme i normal rumstemperatur.

4

Tillbehör: Skölj spenat, sockerärtor och tomat. Skär tomaten i klyftor. Blanda samman allting i en skål eller lägg upp i skålar var för sig.

5

Lövbiff: Krydda lövbiffen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek lövbiffsskivorna på båda sidor på medelhög värme.

Servera lövbiffen med pommes, kryddsmör och sallad.

Näringsvärde: 646 kcal. 32 g protein, 42 g fett, 34 g kolhydrater.