Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
175 g | Cashewnötter Naturella | |
200 g | Kokosgrädde | |
1 dl | Sirap Agave | |
1 tsk | Vaniljpulver | |
0,5 dl | Kakao | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 msk | Kakaonibs | |
200 g | Mörk chokladkaka, vegansk | |
1 msk | Kokosolja | |
50 g | Mandlar |
Blötlägg cashewnötterna i minst 2-4 timmar. Sila sedan av vattnet.
Mixa kokosgrädde, cashewnötter, agavesirap, vaniljpulver, kakao och salt i en blender till en slät kräm. Tillsätt kakaonibsen och mixa snabbt ihop så att det blandas väl.
Fördela chokladsmeten i glassformar och tryck in glasspinnarna. Sätt in glassarna i frysen i minst 3-4 timmar.
Ta fram ett fat eller en skärbräda och lägg på ett bakplåtspapper.
Smält chokladen med kokosoljan i en bunke över vattenbad.
Hacka mandlarna fint och tillsätt till chokladen.
Doppa en glass i taget i den smälta chokladen , lägg dem sedan på fatet med bakplåtspapper och strö lite flingsalt på varje glass innan chokladen stelnar. Sätt in glassarna i frysen i 15 min.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Bourbonvanilj Pulver 10g Khoisan Gourmet
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt