Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad paprika-chimichurri
Mari Bergman

Grillad paprika-chimichurri

30 minMedel
Chimichurri med två sorters grillade paprikor passar som tillbehör till sommarens alla grillrätter. Eller ät med en bit gott bröd som förrätt.

200 gSpetspaprika
200 gPaprika, sivri
1 stVitlök Vanlig
100 gPersilja - färsk
0,5 dlOlivolja
1 stCitron - Eko
3 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Lägg spetspaprika, sivripaprika och en hel vitlök på grillen och grilla dem så att de får en ordentlig grillyta runt om och blir mjuka.

2

Finhacka persilja och blanda med olja, rivet citronskal och pressad citronsaft.

3

Dela den grillade vitlöken på mitten och pluppa ur vitlöksklyftorna. Finhacka de grillade paprikorna och vitlöksklyftorna och tillsätt till chimichurrin. Smaka av med salt.

4

Servera som ett tillbehör till all sorts grillat eller ät med en bit bröd.

Bild:

Susanna Blåvarg

90,80 kr
4 portioner • 18,10 kr per portion
Paprika spetsig röd Klass1 Marocko
34,95 kr

174,75 kr /kg


Paprika Röd Klass1 Spanien

1 Paprika Röd Klass1

Spanien, 310 g
23,95 kr

77,26 kr /kg


Vitlök Klass1 Spanien

1 Vitlök Klass1

2 för 20 kr
Basvaror
Spanien, 55 g
10,95 kr

199,09 kr /kg


Persilja Kruka EKO Klass1 Sverige

1 Persilja Kruka EKO Klass1

Extrapris
Sverige, 1 st
21,95 kr

21,95 kr /st


Garant Olivolja Extra Virgin
71,50 kr

143,00 kr /l


Citron EKO Klass1 Spanien

1 Citron EKO Klass1

3 för 27 kr
Spanien, 160 g
9,95 kr

62,19 kr /kg


Garant Flingsalt

1 Flingsalt

-20%
Basvaror
170 g
22,80 kr

28,50 kr