Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
700 g | Färskpotatis | |
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Flingsalt | |
25 g | Smör | |
100 g | Dill - färsk | |
0,5 st | Rödlök, medelstor | |
1 st | Citron - Eko | |
75 g | Fetaost | |
1 krm | Svartpeppar |
Koka potatisen i saltat vatten eller använd redan färdigkokt potatis.
Ta fram en stor gjutjärnspanna och fördela olivolja jämnt i pannan. Lägg ner potatisarna med lite mellanrum mellan varje. Tryck till potatisarna med undersidan av ett glas. Ställ pannan på grillen och stek potatisen tills de är gyllene och krispiga. Vänd dem lite då och då. Tillsätt lite flingsalt och smör mot slutet av stekningen.
Grovhacka dillen och skala och finhacka rödlöken.
Lägg upp potatisen i en skål och tillsätt dill, rödlök, rivet citronskal, lite pressad citronsaft och smulad fetaost. Smaka av med lite svartpeppar.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria