Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Salsa | ||
0,5 st | Gurka | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
225 g | Mango Fryst | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Avokado | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
0,5 st | Lime | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Lime | |
Taco | ||
280 g | Vegetarisk Pulled | |
250 g | Rödkål Färsk | |
120 g | Tacoskal Tubs Mini | |
380 g | Kidneybönor | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 msk | Rapsolja |
Salsa: Tina mangon. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Dela, kärna ur och tärna avokado och skala och finhacka rödlök.
Skala och riv ingefära på ett rivjärn. Skölj och finhacka koriander. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt den tinade mangon, limesaft, honung, chiliflakes och salt.
Taco: Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pulled oumph med bönor på medelvärme under omrörning några min.
Skölj och strimla sallad och rödkål.
Tillbehör: Skölj och finhacka koriander och lägg i en skål samt klyfta resten av limen.
Servering: Lägg strimlad sallad och rödkål i varje taco tubs, lägg lite oumph- och bönröra över och toppa med salsa. Strö över lite extra koriander och pressa lite lime över om du vill. Ät och njut!
Näringsvärde: 432 kcal, 22 g protein, 18 g fett, 48 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria