Gå vidare till huvudinnehåll
Bookmaker toast på smashade färsbiffar
Mari Bergman

Bookmaker toast på smashade färsbiffar

30 minEnkelt
340,20 kr
4 portioner 33,36 kr per portion
Bookmaker toasten är en riktig klassiker med stekt biff, senapskräm, pepparrot och äggula på smörstekt toast. Här har vi gjort en billigare variant på smashade färsbiffar istället. Resultatet är en lika god men prisvärd Bookmaker toast. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem fem
4 skivaSurdegsbröd
500 gNötfärs
100 gPepparrot Färsk
50 gRomansallat
4 stÄgg
Från ditt skafferi
2 mskSmör
1 mskOlivolja
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar Hel, efter smak
2 dlMajonnäs
2 mskSenap Skånsk
2 tskDijonsenap
Instruktioner
1

Stek brödskivorna gyllene i lite smör på båda sidor.

2

Gör fyra stycken bollar av färsen. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner köttfärsbollarna i den heta pannan. Smasha varje boll med hjälp av en burgarsmash eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra varje biff ordentligt. Vänd biffarna och stek klart dem på andra sidan.

3

Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn. Dra loss 4 rejäla salladsblad.

4

Blanda majonnäs, skånsk senap och dijonsenap i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Bred senapskräm på varje bröd. Lägg på salladsbladen och färsbiffarna.

6

Bygg sedan ett ”fågelbo” av pepparrot på varje macka och placera en äggula i. Ät och njut.

Bild:

Susanna Blåvarg