Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem fem | ||
600 g | Kycklingfile | |
1 st | Gurka | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st bröd | |
50 g | Huvudsallat | |
1 dl | Majonnäs Smaksatt, Chipotlemajonnäs | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar Hel, efter smak | |
1 st | Ägg | |
100 g | Panko | |
0,5 st | Rödlök | |
1 tsk | Japansk soja | |
2 tsk | Rapsolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Vitvinsvinäger |
Dela varje kyckingfilé i två tunnare filéer och banka ut dem något. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Vispa upp ägget i en skål och lägg pankoströbrödet på en tallrik. Vänd kycklingen först i ägget och sedan i panko. Lägg dem sedan på en ren skärbräda.
Skala och skiva rödlöken.
Skiva gurkan tunt och blanda med soja, 1 tsk rapsolja, honung, chiliflakes och vitvinsvinäger i en skål.
Stek bröden i lite rapsolja eller smör i en stekpanna så att det får en gyllene yta. Lägg bröden på ett fat.
Hetta upp rikligt med rapsolja i pannan och stek kycklingen riktigt krispig och gyllene på medelvärme, ca 5 min på båda sidor.
Skölj salladen och dra loss fyra fina blad.
Montering: Fördela chipotlemajo i botten av varje bröd. Lägg på salladsblad och den stekta kycklingen. Toppa med rödlöksskivor och den inlagda gurkan. Lägg på locken och servera meddetsamma.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko