Gå vidare till huvudinnehåll
Rostade grönsaker och fetaost med baconkrisp
Mari Bergman

Rostade grönsaker och fetaost med baconkrisp

30 minEnkelt
129,75 kr
4 portioner 24,13 kr per portion
En enkel rätt med bakad aubergine, tomat och fetaost som blandas upp med kokt pasta och toppas med krispigt stekt bacon. Passar perfekt i matlåda. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
400 gPenne
250 gAubergine
250 gMiniplommontomater
150 gFetaost
140 gBacon Skivat
Från ditt skafferi
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskBasilika - torkad
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

3

Ta fram en ugnsfast form. Tärna auberginen och skala och riv vitlök.

4

Blanda samman aubergine, cocktailtomater, vitlök, torkad basilika och hälften av olivoljan i formen. Krydda med salt och peppar efter smak. Gör plats i mitten av formen och lägg ner ett block fetaost. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

5

Tärna baconet smått och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll av baconet på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

6

Sila av pastavattnet och tillsätt lite olivolja till pastan.

7

Ta ut formen ur ugnen och tillsätt den kokta pastan. Blanda om ordentligt och strö över det knaperstekta baconet. Klart att servera.

Bild:

Susanna Blåvarg