Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Lövbiff | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Paprika | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Tomatpuré | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Oxfond | |
0,5 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Rödvinsvinäger | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
1 st | Persilja - färsk | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla lövbiffen i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra runt om.
Strimla paprikan och skala och strimla lök. Skala och finhacka vitlök.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök, vitlök och paprika på medelhög värme i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut.
Tillsätt grädde, vatten, köttfond, soja, vinäger och dijonsenap i pannan och låt puttra i 5 minuter på medelvärme.
Hetta upp olja och smör i en annan stekpanna och bryn köttet i omgångar på hög värme. Häll över det hastigt brynta köttet i pannan med såsen och blanda om ordentligt. Smaka av grytan med salt och peppar och tillsätt finhackad persilja.
Servera lövbiffsgrytan med nykokt ris och gärna en sallad vid sidan av.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko