Gå vidare till huvudinnehåll
Rostade grönsaker med fetaost och pasta
Mari Bergman

Rostade grönsaker med fetaost och pasta

30 minEnkelt
112,75 kr
4 portioner 27,22 kr per portion
En enkel rätt med bakad aubergine, tomat och fetaost som blandas upp med kokt pasta. Passar perfekt i matlåda och går att variera grönsaker efter tycke och smak. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
400 gFusilli
250 gAubergine
250 gKörsbärstomater
150 gFetaost
1 stBasilika - färsk
Från ditt skafferi
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
3 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

3

Ta fram en ugnsfast form. Tärna auberginen och skala och riv vitlök.

4

Blanda samman aubergine, cocktailtomater, vitlök och hälften av olivoljan i formen. Krydda med salt och peppar efter smak. Gör plats i mitten av formen och lägg ner ett block fetaost. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

5

Sila av pastavattnet och tillsätt lite olivolja till pastan.

6

Ta ut formen ur ugnen och tillsätt den kokta pastan samt grovt hackade basilikblad. Blanda om ordentligt. Klart att servera.

Bild:

Susanna Blåvarg