Gå vidare till huvudinnehåll
Boiling crab-sås
Mari Bergman

Boiling crab-sås

20 minEnkelt
175,20 kr
8 portioner 4,29 kr per portion
The Boiling Crab är en amerikansk restaurangkedja som serverar mat från Cajun-köket. Deras signatursås "The Whole Sha-Bang" har blivit väldigt populär. Det här receptet är en hemlagad variant av såsen som är lätt att göra och kan varieras i styrka efter smak. Servera den till vilken skaldjursrätt som helst. Dippa dina skaldjur i denna goda sås. Eller testa ett nytt sätt att äta kräftor på – duka upp till en boiling kräftskiva.

100 gSmör
1 stSchalottenlök
6 klyftaVitlök Vanlig
1 mskFarinsocker
2 tskRökt paprikapulver
1 tskChiliflakes
1 tskChilipulver
0,5 tskCayennepeppar
1 tskLökpulver
2 krmKanel Malen
2 krmKardemumma Mald
2 krmIngefära Malen
0,5 dlSkaldjursfond
1 stCitron - Eko
2 mskVatten
0,5 stPersilja - färsk, kruka
Instruktioner
1

Smält hälften av smöret i en kastrull på låg värme.

2

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Tillsätt löken till det smälta smöret och låt löken fräsa i smöret på medelvärme i ca 2 minuter. Tillsätt resterande smör i kastrullen och låt det bryna till en ljusbrun färg. Rör om hela tiden så att löken inte bränns vid.

3

Tillsätt alla torkade kryddor, fond, saften från 1/2 citron och vatten. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 15 minuter.

4

Tillsätt finhackad persilja och rivet citronskal och smaka av såsen.

5

Servera såsen varm att doppa dina skaldjur i.

Bild:

Susanna Blåvarg