Gå vidare till huvudinnehåll
Ravioli med smörfräst svamp och svartkål
Mari Bergman

Ravioli med smörfräst svamp och svartkål

20 minEnkelt
235,80 kr
4 portioner 38,65 kr per portion
Snabb vardagsmiddag med färsk ravioli, svamp, krispig svartkål och brynt salviasmör. Använd gärna svamp i säsong.

100 gSvartkål
150 gOstronskivling
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
500 gRavioli Färsk Smaksatt
100 gSmör
0,5 stSalvia - färsk, ca 10 st blad
75 gParmesanost
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Strimla svartkålen. Dela svampen i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svamp och vitlök gyllene. Tillsätt svartkålen och låt den fräsa med och bli mjuk. Krydda med en nypa salt och peppar.

3

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Bryn smöret i en kastrull eller stekpanna. När smöret börjar anta en gyllene färg, tillsätt 10 st salviablad. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt.

5

Sila av vattnet från pastan. Blanda pastan med svampen och svartkålen och tillsätt hälften av det brynta smöret.

6

Lägg upp pastan på tallrikar och ringla över ytterligare några droppar brynt smör med salvia. Riv rikligt med parmesanost över pastan och servera meddetsamma.

Bild:

Nurlan Emir