Gå vidare till huvudinnehåll
Färsbiffar med svampfräs
Mari Bergman

Färsbiffar med svampfräs

40 minMedel
405,50 kr
4 portioner53,01 kr per portion
KIassiska nötfärsbiffar med en härlig svampfräs, haricots verts och ris till middag idag kanske?

Färsbiffar
1 mskKalvfond Buljong
1 stÄgg
1 mskJapansk soja
1 mskSmör
0,5 tskSalt Fint
1,5 dlStandardmjölk
1 dlStröbröd
1 mskOlivolja
500 gNötfärs
2 krmSvartpeppar Malen
Svampfräs
200 gOstronskivling
0,5 mskJapansk soja
150 gFärska champinjoner
0,5 krmSalt Fint
1 tskGrönsaksbuljong
0,5 mskOlivolja
0,5 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
1,5 dlVispgrädde
60 gGrönkål
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
4 dlFullkornsris
150 gHaricot Verts Färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Färsbiffar: Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, kalvfond, soja, salt och peppar i en bunke. Låt svälla i 5 min.

4

Tillsätt färsen till ströbrödsblandningen och blanda om försiktigt. Forma 8 biffar och lägg på en skärbräda.

5

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på hög värme ca 2 min/sida. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.

6

Svampfräs: Skär svampen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i olja i en varm stekpanna.

7

Tillsätt grönkål när svampen har vätskats ur och fått färg. Stek i ytterligare 1 min. Tillsätt grädde och soja och låt sjuda i 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

8

Tillbehör: Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp haricots vertsen i en skål.

9

Servera pannbiffarna med ris, svampfräs och haricots verts.

Bild:

Foto: Nurlan Emir