Gå vidare till huvudinnehåll
Vit pizza med grönkål, citron & kallrökt lax
Korshags

Vit pizza med grönkål, citron & kallrökt lax

30 minMedel
286,65 kr
4 portioner50,91 kr per portion
Servera som middag eller som tilltugg till drinken. Vit pizza med vitlökskräm i botten, grönkål, tunt skivad citron och mozzarella. Toppad med kallrökt lax och ordentligt med parmesan efter gräddning.

2 dlCreme Fraiche
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
80 gGrönkål
2 mskOlivolja
1 stCitron - Eko
250 gFärdiga pizzabottnar, 2 st, gärna surdeg
250 gMozzarellaost
150 gKorshags kallrökt lax
1 dlParmesanost, hyvlad
1 krmSvartpeppar, (efter smak)
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 230°c varmluft.

2

Blanda crème fraîche med riven vitlök och salt. Dra bort den hårda stjälken från grönkålen och riv bladen i bitar, lägg i en bunke och häll över olivoljan. Massera in oljan i kålen tills den blir glansig. Skär citronen i tunna skivor.

3

Tryck ut pizzadegarna, eller lägg förgräddade pizzabottnar på varsin bakpappersklädd plåt. Bred crème fraîchen över och lägg på grönkål, mozzarella och citronskivor. Grädda pizzorna tills gyllene ca 10 minuter.

4

Toppa med lax, parmesan och ordentligt med svartpeppar vid servering.