Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Rigatoni | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja | |
4 st | Äggulor | |
150 g | Riven Parmesanost, finriven (+ lite extra till servering) | |
150 g | Korshags kallrökt lax | |
15 g | Gräslök - färsk, ca 0,5 dl, finhackad | |
1 krm | Salt, (efter smak) | |
0,5 krm | Svartpeppar, (efter smak) |
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men spara ca 2 dl av pastavattnet.
Finhacka vitlöksklyftan och stek på låg värme i olivoljan i en stor panna ett par minuter.
Vispa ihop äggulorna med parmesan och ½ dl pastavatten.
Skär laxen i små bitar.
Lägg över pastan i pannan med vitlöksolja och rör hastigt i äggsmeten över lägsta värme. Rör i lite pastavatten i taget till en krämig konsistens. Ta från värmen, blanda i laxen och smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar.
Toppa med gräslök och lite extra parmesan vid servering.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria